7 Temmuz 2018 Cumartesi

Kartvizit Şablonları / Kartvizit Örnekleri Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kartvizitinizi katalogdan seçtiniz. Tüm kartvizit örneklerine ve kartvizit tasarımlarına baktığınızı düşünüyorsunuz. Belki grafik tasarımcı ile de görüştünüz ama kendinizde göre belki bir afiş hatta broşür bile bulamadanız. Belki kartvizit fiyatından dolayı belki şeklinden dolayı. Katalogdaki kartvizitten çoğunu beğenmediniz, beğendiğiniz kartvizitlerin, müşteriyi size çağıran davetiyelerin, daha pahalı olduğunu gördünüz.Aslında bu kadar kasmanıza hiç gerek yok. Buyrun kartvizitte neyin daha önemli olduğunu afiş, broşür, davetiye gibi göze hitap eden baskıların nasıl seçilmesi örneklerle öğrenelim.

    Kartvizit alırken şablonlarda dikkat etmeniz gereken işlerden ilki sadeliktir. Şirketler ilk kartvizitlerinde matbaanın antetli kağıdın sadelik-tasarımdan önemli olduğu gibi bir yanılgıya düşerler. Ancak matbaadan dijital ofsetten daha önemli bir şey vardır ki bu da katalog,kartvizit,afiş,broşür, davetiye vb. ürünlerdeki tasarımdır. Bu yazımda kendi tecrübelerimi aktaracağım.



1- Her şey iç içe girmemeli

    Ürününüz ne olursa olsun kartınızda neyin ne olduğu belli olmuyorsa o kartvizit veya broşür kalitesizdir. Öncelikle hangi bilgilere gerçekten ihtiyacınız var bunları belirleyin ve temel ihtiyaçlar dışında hiç bir şeyi yazmayın.

2- Tüm renkler kullanılmamalı
 
    Kartvizitinizin dikkat çekmesini istiyorsunuz. Bu anlaşılabilir. Ancak renk sayısı arttıkça afiş, broşür veya kartvizitiniz çocuk resim defterinden farksız bir hale geliyor. O yüzden kartvizitinizde mümkünse 3-4 renk kullanmanız yeterli olacaktır. Bu renklerde mümkün olduğunca gözü yormayan renklerden seçilmeli. Dikkat: Renklerin çingene pembesi gibi tabir ettiklerimizden olmaması tercihimdir.




3- Önemli olan şekiller değil tasarımda sadeliktir/ Arka plan resimlerinden kaçının.
  
    Yakınlarda gördüğüm kartvizitlerin bazılarında arkaplanda ürün resimleri falan vardı. Her ne kadar ürününüz önemli olsa da kartvizit veya afişte arkaplan resmi hiç profesyonel durmayacaktır. Hele de amatör bir çekimse. Bu konudaki tavsiyem resim veya fotoğraf kullanmayın olmayacak. Ancak kullanacaksanızda küçük örnekler halinde, kartın tamamını kaplamayacak şekilde kullanmanızdır. Aksi taktirde müşterilerinize çok amatör bir izlenim bırakabilirsiniz.


Bazı Kartvizit Örnek Tasarımlı Şablonları:






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder